În perioada 6 – 11 septembrie la Centrul Social-Pastoral „Sfânta Cruce” – Mănăstirea Caraiman din Bușteni (jud. Prahova), 75 de copii și tineri din Galați, Giurgiu, Prahova, Vaslui și Vrancea, s-au bucurat de activitățile ultimei serie de tabere din cadrul proiectului „Alege Școala” derulat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei în parteneriat cu Patriarhia Română.

Timp de cinci zile au învățat lucruri noi la atelierele de creație, cunoaștere și  pictură, au vizionat filme tematice pe baza cărora au purtat discuții despre importanța prieteniei și a lucrului în echipă. Buna dispoziție a fost completată de jocurile tematice și sportive dar și drumeția pe munte până la Cascada Urlătoarea.

Un rol aparte l-a avut programul de rugăciune al mănăstirii la care au participat și dânșii. Mărturiile lor reprezintă cea mai bună dovadă a zilelor petrecute în tabără:

A fost o săptămână minunată! Mi-au plăcut toate activitățile petrecute în tabără. Mă bucur că am avut ocazia să cunosc asemenea profesori minunați. Fiecare activitate m-a bucurat nespus de mult. Am cunoscut copii plini de energie. Activitățile de dimineață au fost minunate. A fost minunat!

Foarte frumos, și tare aș mai dori să mai vin. Sper să rămână așa profesorii și în niciun caz să se schimbe. Mi-a plăcut totul și sper că am să mai vin aici! Giani.

În această tabără am întâlnit oameni deosebiți și cu bun simț. În tabără a fost foarte frumos. Nu am să o uit niciodată și lucrurile minunate din zilele petrecute la această mănăstire foarte frumoasă. Mariana.

Totul a fost foarte distractiv, mi-a plăcut foarte mult în această tabără. Cel mai mult mi-a plăcut înviorarea. Și cele trei grupe. Această tabără a fost distractivă. Eu una m-am distrat și m-am simțit bine. Sper să mai vin și data viitoare! Alexandra

Când am ajuns am fost uimită de frumusețea mănăstirii pe timp de vară-toamnă… dar și iarna e minunat. Mi-a plăcut povestea pe care ne-ați spus-o în prima zi. Parcul Natural Bucegi și expediția spre Cascada Urlătoarea au fost o activitate frumoasă. Aici am învățat să fac o metanie și am mai învățat să fiu „deschisă” cu ceilalți și sinceră, iar mâncarea a fost excepțională. Mi-a mai plăcut că am putut demonstra că suntem creștini… cu ușile deschise, fără să intre cineva nepoftit. Pot spune că am cunoscut persoane minunate… iar profesorii ca aici mai rar (creativi, comici). Că ne-am uitat în fiecare seară la desene, a fost ceva care mi-a plăcut foarte mult… eu ador filmele. Karaoke și petrecerea au fost distractive. Imnul taberei îmi va rămâne în minte până data viitoare și tot așa.

Mi-a plăcut că a fost distractiv și muzica, dansul și petrecerea. Și atelierul de creație, de pictură, cunoaștere. Mai ales drumeția la munte, cunoștințele cu profesori, cu prieteni și înviorarea, glumele făcute de toți. Mie mi-a plăcut tot, a fost ca-ntr-o poveste cu început bun și sfârșit fericit. A fost foarte frumos totul. Am fost foarte fericiți cu toții.

Leave Comment