În săptămâna 30 august – 4 septembrie, 75 de copii și tineri, din județele Prahova (Cocorăști, Urlați, Câmpia) și Ilfov (Voluntari, Chitila), beneficiari ai proiectului „Alege Școala”, s-au bucurat de activitățile taberei „Licăr de Lumină” de la Centrul Social-Pastoral „Sf. Cruce” – Mănăstirea Caraiman din Bușteni. Pe parcursul celor șase zile cu toții au participat la cele trei ateliere: creație, cunoaștere și pictură, au mers în drumeție pe munte până la Cascada Urlătoarea. În această perioadă ei au învățat multe lucruri și au mers la o acțiune de igienizare a muntelui, au purtat discuții în urma vizionarii filmelor tematice. Activitatea la atelier a fost una care i-a stimulat să-și descopere noi abilități iar la final cu toții au fost premiați pentru strădania de care au dat dovadă. Jocurile și focul de tabără i-au impresionat pe mulți dintre aceștia încât vineri, la plecare, cu toții și-au dorit să mai rămână câteva zile la Bușteni.

Participarea la rugăciunea de dimineață a trezit în sufletul lor curiozitatea pentru a-și dezvolta latura spirituală încât mulți au rămas cu o amintire plăcută în urma acestor zile. Toate aceste activități i-au impulsionat să socializeze unii cu alții, să-și facă noi prieteni și să descopere ce înseamnă lucrul în echipă. Mărturiile lor reprezintă impactul pe care l-a avut timpul petrecut împreună, experiența taberei fiind una aparte și inedită pentru cei mai mulți dintre ei.

 

A fost o tabără minunată, frumoasă și neașteptată la care nu m-am gândit vreodată. Mie mi-a plăcut totul în tabăra Licăr de Lumină. În ultimul moment când este plecarea nu îmi vine să plec. Au fost clipe foarte, foarte frumoase alături de colegi dar și de domnii profesori. Nu o să uit niciodată clipele frumoase alături de toată lumea. Îmi vine greu să mă despart de toate clipele minunate și plăcute. Izbucnesc în lacrimi când mă gândesc că o să plec acasă. Nu o să uit niciodată clipele alături de domnii profesori. Andreea.

Mie mi-a plăcut că am jucat fotbal și mi-a mai plăcut când am pictat pe geam și mi-a plăcut masa de prânz. Aici mi-am făcut mulți prieteni.

În această tabără mie mi-a plăcut focul de tabără, când am urcat pe munte și când am băgat fața în făină. Gabriela.

Mie mi-a plăcut foarte mult în tabără, m-am distrat de minune, mi-am făcut prieteni noi și m-am înțeles bine cu toată lumea. Jocurile au fost extraordinare și dacă aș mai putea, aș mai repeta experiența. Dragoș

Mie mi-a plăcut în această tabără totul dar mai ales programul în care am mers la Liturghie deoarece toți copiii au cântat și au citit. Dar mie nu mi-a plăcut pentru că am stat puțin timp. Și aș vrea să vin și la anul dar mai cuminte.

Mie în această tabără mi-au plăcut colegii, jocurile pe care le-am jucat, profesorii și mai ales că ne-am respectat între noi. Ne-am făcut prieteni noi și foarte dragi. Ana

Mie în tabără mi-a plăcut urcarea pe munte, focul de tabără și celelalte lucruri frumoase pe care le-am făcut. Aici m-am simțit bine pentru că seară de seară am fost păzită de Dumnezeu. Ștefania.

Mi-a plăcut foarte mult Mănăstirea Caraiman și muntele care avea o cruce a eroilor în vârf. Mi-au plăcut activitățile de la atelier dar și cele de la focul de tabără. Mi-a plăcut meniul de la masă, foișorul din lemn în jurul copacului și bisericuța de lemn și focul de tabără. Mi-am făcut mulți prieteni din toată România. Iar seara au venit preoți, episcopi și călugări care au cântat pentru noi. Și nu în ultimul rând mi-au plăcut premiile primite la premiere. Alex.

Mie mi-a plăcut când am urcat pe munte. M-am bucurat mult când am venit în tabăra Licăr de Lumină. Ne-am făcut prieteni noi și ne-am distrat.

Mie mi-a plăcut cel mai mult focul de tabără, drumețiile, vizita la muzeu. Mi-au plăcut colegii și domnii profesori. A fost o tabără trăsnet. Traian

Mie mi-a plăcut mult la atelier și focul de tabără și că ne-am împrietenit cu mulți copii și că am învățat cântecul. Denisa.

Leave Comment