În perioada 23-28 august, peste 50 de copii și tineri, din județele Vaslui, Constanța și Brăila, beneficiari ai proiectului „Alege Școala” au participat la seria a 9-a a taberei Licăr de Lumină de la Bușteni. Pe parcursul celor șase zile petrecute la Centrul Social-Pastoral „Sfânta Cruce” – Mănăstirea Caraiman, tinerii s-au bucurat de activități creative și recreative și s-au bucurat de o drumeție până la Cascada Urlătoarea.

De asemenea, în programul taberei a fost prevăzută și participarea la o activitate de colectare a deșeurilor și de igienizare pe munte. Pentru cei mai mulți a însemnat o experiență inedită deoarece cu toții beneficiază și de programul „a doua șansă” prin care au fost încurajați să meargă din nou la școală. Atelierele de Creație, Cunoaștere și Pictură i-au stimulat în fiecare zi să-și descopere noi talente și abilități practice iar la finalul săptămânii cei mai buni au fost premiați. Seara zilei de joi i-a adus pe toți împreună la focul de tabără marcând astfel o săptămână inedită și plină de amintiri în viața lor.

Mai jos redăm o parte din impresiile copiilor și tinerilor:

Mi-a plăcut totul la Alege Școala în tabăra Licăr de Lumină.

Din prima zi nu mi-a plăcut pentru că nu eram obișnuită dar după prima zi mi-a plăcut mai ales că am fost la cascadă și la focul de tabără. E foarte frumos aici, mi-a plăcut totul.

Mi-a plăcut focul de tabără. Mi-a plăcut ce am învățat de la profesori și de la profesoare și jocurile pe care le-am făcut la focul de tabără. Ana-Maria.

Mi-a plăcut la Cascada Urlătoarea și traseul cu colegii. Mi-a plăcut când am strâns gunoiul în pădure, jocul cu făina și jocul cu coarda și fotbalul. Mi-a plăcut tot.

Mi-a plăcut cel mai mult urcarea pe munte și jocurile de la focul de tabără.

Mie mi-a plăcut aici pentru că am învățat să-i respect pe oameni și vă mulțumesc din toată inima. Sper să dea Dumnezeu să ne mai vedem. Vă mulțumesc.

Mi-a plăcut cascada și drumeția prin pădure. A fost foarte frumos în tabără. E prima tabără la care am participat și voi rămâne mereu cu amintiri de neuitat.

 

Leave Comment