La mijlocul lunii august, 80 de copii beneficiari ai proiectului „Alege Școala” din județele Giurgiu, Buzău, Iași, Vaslui și Bacău au participat la cea de-a 7-a sesiune a taberelor „Licăr de Lumină” ce se derulează pe tot parcursul vacanței de vară la Bușteni.

Cele 11 sesiuni ale taberei de creație creștină „Licăr de Lumină” reprezintă una dintre componentele cu cel mai profund impact asupra copiilor înscriși în proiect. Pentru mulți dintre acești copii, tabăra este prima ocazie de a ieși din comunitatea în care locuiesc, o oportunitate valoroasă de a petrece o săptămână într-un mediu stimulant și provocator și, în același timp, sigur și suportiv.

Aici, intrând într-o colectivitate atât de mare, își dezvoltă abilitățile de comunicare, se deschid către experiențe noi, sunt încurajați să se exprime și să exploreze noi dimensiuni ale personalității lor. Concursurile la care participă în atelierele de lucru au rolul de a-i motiva și ai stimula să-și depășească limitele. În final, toți participanții sunt câștigători, părăsind tabără îmbogățiți și, nu de puține ori, transformați de experiența trăită în tabără.

Despea toate aceste experiențe vorbesc foarte frumos chiar cei care le-au trait:

„Mi-au plăcut aici foarte mult, profesorii, activitățile făcute de ei. Ne-am făcut noi prieteni de care ne e foarte greu să ne despărțim. Locul acesta este mirific din punct de vedere al peisajului dar cel mai mult în acest loc se leagă prietenii de neuitat. Am venit aici cu câțiva prieteni dar plecăm mai bogați, cu prieteni noi.”

„Mie cel mai mult mi-au plăcut jocurile și atelierul de cunoaștere, fiindcă acolo am făcut jocuri și diferite activități. Și mi-a mai plăcut faptul că profesorii și voluntarii au avut mare grijă de noi, copiii. Este o tabără minunată și aș vrea să mai vin pe aici și să mai stau, îmi place foarte mult această tabără.” (Doina)

„Această tabără, Licăr de lumină, o să ne deschidă multe uși. A fost totul minunat, nu este un lucru care să nu îmi placă. Pot începe cu profesorii, domnii și doamnele voluntari care s-au purtat atât de frumos cu noi. Mi-a plăcut foarte mult că am putut învăța ceva în acestă tabără. Mi-a plăcut entuzismul copiilor și profesorilor”. (Lenuș)

„Mie mi-a plăcut cel mai mult în tabără pentru că profesoara mea m-a învățat să cânt și să fac brățări. Mie mi-a plăcut mâncarea, nu am refuzat nimic. În tabără m-am distrat foarte mult, am cântat imnul și am făcut cu doamna profesoară o planșă veselă.” (Bianca Andreea)

„Mi-a plăcut extrem de mult aici și nu aș mai vrea să plec, am învățat cum să fiu mai credincioasă, cu ce folos se merge la biserică, cum trebuie să ne comportăm unii cu ceilalți, mi-am făcut o grămadă de prieteni și sigur o să ținem legătura.” (Georgiana Veronica)

„Activitatea din tabără a fost foarte frumoasă și plăcută. Mi-a plăcut la atelierul de cunoaștere și la atelierul de pictură. Am învățat să cânt, cum să mă comport, cum să mă rog și multe altele. Acești profesori mi-au schimbat viața și pentru mine au fost ca niște părinți.” (Ștefan)

„În tabără m-am simțit foarte bine. Toate activitățile au fost foarte frumoase. M-am simțit ca într-o poveste. Toți profesorii ne-au fost ca a doua pereche de părinți. Filmele puse de profesori au fost foarte frumoase. Totul aici a fost foarte frumos. Aici munții sunt foarte frumoși. Am întâlnit și un preot foarte bun la suflet. Am plecat cu multă expeiență de aici. Nu vom uita niciodată.” (Maria)

„Mi-a plăcut foarte mult în tabăra Licăr de Lumină deoarece profesorii, chiar dacă se supărau, tot cu zâmbetul pe față erau, ei ne serveau cu orice la ateliere și învățând noi tehnici de împletit și de pictat această tabără nu o voi uita niciodată.”

„Mie în acestă tabără mi-a plăcut totul. Am învățat lucruri noi și mi-am făcut o mulțime de prieteni. În acestă săptămână m-am distrat de minune. O sa-mi fie dor de profesori, inclusiv de doamna profesoară a grupei noastre, care a fost pentru noi ca o zână bună. Totul  fost o poveste frumoasă.”

„Cel mai mult mi-a plăcut faptul că profesorii și voluntarii s-au comportat foarte frumos cu noi, ne-au învățat lucruri noi printr-un mod mai distractiv, au vorbit drăguț cu noi, ne-au ajutat, îndrumat și ne-au acordat toată atenția. A fost super în tabără, sper să pot veni și în viitor.” (Dana)

„Mie în acestă tabără mi-a plăcut foarte mult lucrul la ateliere cât și toate activitățile desfășurate. Domnii și doamnele voluntare au avut mare grijă de noi și pentru asta le mulțumesc din suflet. Îmi doresc ca pe viitor să ne reîntâlnim. Vă iubesc.” (Roxana)

 

 

 

Leave Comment