În cea de-a treia săptămână de  tabără (12 – 17 iulie) a fost rândul altor 75 de copii din Iași, Teleorman, Constanța și Bacău să participe la cea mai așteptată activitate a proiectului “Alege Școala“. Dacă la sosirea în Bușteni unii dintre ei erau emoționați pentru că nu știau la ce să se aștepte, pe parcursul săptămânii au trăit cu toții o mulțime de sentimente, de multe ori contradictorii – de la teama de necunoscut la curiozitate și entuzism, de la dorul de părinți la afecțiunea pentru profesorii din tabără, de la timiditate la bucuria de a câștiga prieteni noi, de la sfială la curaj.

Când am venit îmi era dor de casă și nu știam ce se va mai întâmpla în continuare. Pe parcurs am aflat că este cel mai frumos loc unde am mers și cu niște profesori minunați. Mi-a plăcut foarte mult și sper să ne reîntâlnim cât mai curând și am să port cu mândrie tricoul și șapca. O să îmi fie dor de toți profesorii și de acest loc magic unde am întâlnit persoane foarte deosebite”, a mărturisit la final unul dintre copii.

Programul taberei “Licăr de Lumină” este unul intens dar echilibrat – cele trei ateliere de lucru fac apel la atenția și puterea de concentrare creativă a copiilor în timp ce drumețiile pe munte, jocurile și filmele pe care copiii le vizionează le oferă momente de relaxare și socializare.

Sunt foarte fericită că am avut ocazia de a veni în această tabără minunată. Nu îmi pasă ce premiu am luat, de fapt nu contează, IMPORTANT este că m-am distrat! Sunt, de asemenea, fericită că am cunoscut persoane minunate! Am învățat multe lucruri noi pe care a să le pun în practică și pe care o să îi învăț și pe ceilalți copii. Aleg școala în continuare!”, a fost concluzia unei alte participante la tabără.

În această săptămână, nouatea a fost  vizita copiilor la Centrul Cultural Bușteni unde au stat de vorbă cu reprezentanți ai Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Prahova și unde au aflat o mulțime de informații noi și mai ales utile legate de situații de urgență precum cutremurele, incendiile sau inundațiile. Copiii au plecat de acolo pregătiți să facă față unor asemenea provocări dar și cu câteva cadouri oferite de Asociația Școala Altfel.

La finalul săptămânii, încărcați cu amintiri dar și cu premiile câștigate pentru eforturile depuse în cadrul atelierelor, copiii au spus cu regret “la revedere” Mănăstirii Sfânta Cruce – Caraiman, îndreptându-se spre casă.

Când am ajuns aici îmi doream să plec mai repede dar acum nu vreau să mai plec. A fost o săptămână minunată cu cei mai tari profi’, cu un atelier și un grup perfect. Aș vrea ca peste ani și ani să vin aici și să fiu voluntar, ca toți ce ne-au susținut. Dacă aș fi voluntar aici mi-aș dori să nu schimb nimic, să văd copiii noștri în această tabără și noi în locul profesorilor și voluntarilor.”

 

 

 

Leave Comment